Loading

06.12.2023.

Šesti put zaredom proglašeni smo Najdonatorom

Od 2016. godine kontinuirano pružamo podršku zajednici te smo u tu svrhu donirali više od 1.600 tona hrane.

U utorak, 4.prosinca 2023., u Bruxellesu su dodijeljena priznanja za najveće donatore hrane, a mi smo s velikim ponosom po šesti put ponili titulu Najdonatora u najvažnijoj kategoriji – onoj velikih trgovaca i proizvođača hrane, i to za najveću ukupnu godišnju vrijednost donacija hrane. Nagrada se dodjeljuje u okviru inicijative koju je pokrenula izvjestiteljica Europskog parlamenta za smanjenje bacanja i povećanje doniranja hrane Biljana Borzan.

Kao vodeći trgovački lanac u području doniranja hrane, tijekom 2022. godine donirali smo hranu ukupne vrijednosti od više od 1,2 milijuna eura, bez uključenog PDV-a, što je najveći iznos donirane hrane dosad. 

Prema podacima državnih tijela, ukupna prodajna vrijednost donirane hrane u 2022. godini bez PDV-a  iznosila je 4.927.166,11 eura, odnosno 37.123.733,05 kuna! Četvrtina svih donacija hrane dolazi upravo s naše strane, a na listi najčešće doniranih namirnica su kruh, voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, mesni proizvodi i prerađevine te jaja.

"Biti proglašen Najdonatorom šestu godinu zaredom velika je čast i odgovornost. U svakodnevnom suočavanju s rastućom socijalnom nejednakošću i izazovima u osiguravanju hrane za najugroženije članove društva, doniranje hrane ostaje naš prioritet. Donacijama utječemo na kvalitetniju prehranu socijalno ugroženog stanovništva, doprinosimo borbi protiv gladi i posljedica siromaštva te smanjujemo količinu bačene hrane čime bilježimo pozitivne učinke na okoliš i održivi razvoj, a ovo nam je priznanje samo dodatna motivacija. Zahvaljujem našim vrijednim zaposlenicima koji svake godine predano sudjeluju u donacijskom programu, kao i humanitarnim udrugama i partnerima s kojima zajedno brinemo da hrana dospije potrebitima", izjavila je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu, dok je u nagradu preuzela Mira Kraljić, voditeljica Odjela zaštite okoliša i prirode.

Od 2016. godine kontinuirano pružamo podršku zajednici te smo u tu svrhu doniranli više od 1.600 tona hrane. Doniranu hranu gotovo svakodnevno prikuplja 17 registriranih posrednika u 53 prodavaonice.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti