Loading

14.07.2022.

Počinjemo s dvojnim iskazivanjem cijena

Nastavno na odluku Vijeća Europske unije o fiksnom tečaju konverzije kuna u eure u svim svojim prodavaonicama iskazivat ćemo cijene u obje valute i prije zakonskog roka

Od ovog tjedna proaktivno ćemo krenuti s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga, pa će na taj način, i prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna, svi kupci u našim prodavaonicama imati uvid u cijene proizvoda i u novoj valuti koju Hrvatska uvodi s prvim danom 2023. godine.

Svi će artikli u prodavaonicama imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja.

Dvojni prikaz cijena i prije zakonske obveze nastavak je politike otvorenog i transparentnog odnosa naše kompanije prema kupcima. Jedan od nedavnih sličnih primjera je i sniženje cijena preko tisuću artikala u veljači ove godine u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o smanjenju PDV-a, što smo kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj napravili i prije nego što je odluka stupila na snagu u travnju.

„Transparentan odnos prema kupcima imperativ je našeg poslovanja na temelju kojeg iz dana u dan zaslužujemo i jačamo njihovo povjerenje. Uvijek nastojimo biti otvoreni u svemu što radimo pa tako i u ovom izazovnom razdoblju uvođenja eura. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i naši su zaposlenici spremni nastaviti sa svim fazama implementacije ovih povijesnih promjena kako bismo pomogli svojim kupcima da se što lakše prilagode tranziciji na novu valutu“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave.

Cjelokupan proces uvođenja eura u Hrvatskoj podijeljen je u tri faze te svojim aktivnostima pratimo svaku od njih. Prva se odnosi na prikaz dvojnih cijena i fiksnog tečaja, s čijom smo implementacijom već krenuli. Dvojne će se cijene iskazivati do 31. prosinca 2023. godine na svim proizvodima u svim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.

Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima.

Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u svim našim prodavaonicama.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti