Loading

14.12.2023.

Odabrani dobitnici natječaja Najbolje iz Hrvatske

Među 460 raznovrsnih sportskih projekata koji su pristigli na natječaj Najbolje iz Hrvatske, podržat ćemo njih dvanaest s ukupno 50 tisuća eura.

Povjerenstvo koje čine naši predstavnici, pojačano stručnim sportskim znanjem našeg proslavljenog vaterpolista Josipa Vrlića, odabralo je dvanaest projekata koji su ne samo zadovoljili tražene uvjete, već su se kroz svoje sportske inicijative istaknuli u odnosu na druge prijavitelje. Njihovu realizaciju podržat ćemo s ukupnim fondom od 50 tisuća eura koji se po prvi puta dodjeljuju kroz natječaj Najbolje iz Hrvatske. Povjerenstvo je ocjenjivalo kvalitetu projekata, kao i kvantitativne pokazatelje uspješnosti, utjecaj na lokalnu zajednicu i potencijal daljnjeg razvoja, a odabrani projekti sportskih klubova i udruga koji rade s djecom predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta su sljedeći:

HAŠK Mladost, Međunarodni turnir „Red Card for Diabetes“ DiaEuro Junior

Triatlon klub Matulji, Prikolica većih prilika za više uspjeha

Sportsko-penjački klub Marulianus, Razvoj sportsko-penjačke infrastrukture

Plivački klub Natator, Od malih nogu do velikih ciljeva

Udruga za sport, rekreaciju i ples Geronimo Osijek, Dance Fest - plesno natjecanje

Judo klub Black Belt BB, Nabava rekvizita za mlade natjecatelje judo kluba Black Belt BB Zagreb

Tenis i golf klub Moslavina, Program sportske igraonice, pred tenisa i mini tenisa za predškolsku djecu i djecu s posebnim potrebama

Košarkaški klub Zamet, Košarkaški vrtić „Zamet“

Nogometni klub Olimp, Olimpovi mladi zvjezdani nogometaši

Veslački klub Istra, Obnova plovnog parka – nabava čamaca za veslače mlađih uzrasta

Teniski klub Belišće, Tenis za sve

Ženski nogometni klub Osijek, Škola nogometa – Princeze u kopačkama

„Veseli nas ovako veliki broj prijava jer nam to govori da postoji potreba i želja za usvajanjem pozitivnih životnih navika na najbolji mogući način – bavljenje sportom. Inicijativa poput ovog natječaja pruža nam izvrsnu priliku da podržimo zdrav način života, posebice među mlađim generacijama i budemo vjetar u leđa svima koji potiču aktivnost naspram sjedilačkog načina života. Zahvaljujem svim sudionicima te čestitam onima čiji su projekti odabrani. Veselimo se novim suradnjama“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Sportski klubovi i udruge na natječaj su se mogli prijaviti putem online prijave od 26. listopada do 23. studenoga te pokazati vrijednost samog projekta, a u navedenom roku zaprimljeno je čak 460 prijava.

Detaljnije o rezultatima natječaja potražite na našoj web stranici.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti