Loading

22.04.2024.

Nastavljamo s kampanjom „Jedna manje“ čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada

Korištenjem eko torbe „Priroda me voli“, kupci u našim prodavaonicama do kraja svibnja dobivaju 20 BONUS centi na MultiPlusCard kartici

Naša kampanja „Jedna manje“, koja za cilj ima promociju korištenja višekratnih ekoloških torbi za kupnju i smanjenja plastičnog otpada u Hrvatskoj, nastavlja se i ove godine. Tako ćemo do 31. svibnja svim kupcima koji prilikom kupnje budu koristili eko torbu „Priroda me voli“ darovati 20 BONUS centi na MultiPlusCard kartici, a sve kako bi dodatno potaknuo kupce na korištenje višekratnih torbi.

Sustavan pristup zaštiti okoliša ugrađen je u naše poslovne procese na svim razinama, a kampanjom poput ove direktno se doprinosi promjeni kupovnih navika. Kupci su prepoznali vrijednost jedne ovakve inicijative te je u Konzumovim prodavaonicama u prošloj godini, u odnosu na 2021. kada smo pokrenuli ovu inicijativu, kupljeno 40 posto više višekratnih vrećica, a istodobno je za 30 posto smanjena prodaja jednokratnih vrećica. Uzimajući u obzir prosječan vijek trajanja jednokratnih vrećica koje mogu završiti odbačene negdje u okolišu, na ovaj način se dao značajan doprinos ukupnom smanjenju plastičnog otpada.

„Konzum kontinuirano provodi brojne društveno odgovorne inicijative s ciljem očuvanja prirode za generacije koje dolaze, a kampanjom Jedna manje nastojimo pomoći u smanjenju korištenja plastike. Želimo kupcima osvijestiti da imaju mogućnost izbora i motivirati ih da naprave malu stvar, kao što je korištenje eko torbe, a koja može imati veliki utjecaj na zajednicu i društvo“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma i članica Uprave MultiPlusCarda.

Uz kampanju „Jedna manje“, kompanija je predstavila i osvježenu platformu Konzum Reciklopedija, pokrenutu 2022., na kojoj kupci mogu pronaći korisne informacije i savjete kako bolje iskoristiti i manje bacati hranu, ali i nove sadržaje usmjerene na smanjenje otpadne plastike kao i savjete kako malim promjenama mijenjati svijet nabolje.

Dodatno, danas je povodom Dana planeta Zemlje u Super Konzumu Radnička u Zagrebu, Eko patrola Konzum Reciklopedije pod vodstvom Ide Prester, sve kupce koji su u kupnju došli sa svojom „Priroda me voli“ eko torbom nagradila Konzum poklon karticom za kupnju eko proizvoda.

Uz aktivnosti za kupce, već dugi niz godina dokazujemo vlastitu predanost smanjenju utjecaja na okoliš kroz unaprjeđenje internih procesa i uvođenje novih tehnologija. Tako je, uz druge certifikate kojima to potvrđuje, prvi smo trgovački lanac s certificiranim sustavom upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015, a posjedujemo i certifikat ISO 50001:2018 za sustav upravljanja energijom. Kvalitetno sortiranje otpada na svim lokacijama, korištenje višekratne ambalaže, uvođenje „zelenog“ voznog parka, postavljanje sunčanih elektrana, efikasno upravljanje energijom kako bi se postigle uštede i drugo, samo su neke od aktivnosti kojima kompanija nastoji smanjiti vlastiti ugljični otisak. Pored toga,  već smo šestu godinu zaredom i ponosni nositelj titule Najdonator kojom potvrđujemo da kvalitetno upravlja viškovima hrane u vlastitom sustavu, a sve s ciljem smanjenja otpada od hrane.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti