Loading

25.08.2022.

Konzum pristupio Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura

S ciljem nastavka otvorenog poslovanja i odnosa prema kupcima, Konzum je pristupio Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura

Pristupanje etičkom kodeksu je dobrovoljno, a cilj je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom.

Podsjećamo, Konzum je kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj još od sredine srpnja proaktivno krenuo s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga. Na taj način, i prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna, svi kupci u Konzumovim prodavaonicama imaju uvid u cijene proizvoda i u novoj valuti koju Hrvatska uvodi s prvim danom 2023. godine, pa tako svi artikli u Konzumu imaju cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro.

Cjelokupan proces uvođenja eura u Hrvatskoj podijeljen je u tri faze te Konzum svojim aktivnostima prati svaku od njih. Prva se odnosi na prikaz dvojnih cijena i fiksnog tečaja, s čijom je implementacijom Konzum već završio. Dvojne cijene se iskazuju do 31. prosinca 2023. godine na svim proizvodima u svim Konzumovim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.

Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima.

Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u Konzumovim prodavaonicama.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti