Loading

11.08.2022.

Godišnji izvještaj za poslovnu godinu 2021.

Godišnjim izvještajem pokazujemo transparentnost u poslovanju i odnosu s dionicima

U godišnjem izvještaju za poslovnu 2021. godinu prvi puta smo objedinili detaljan prikaz financijskih podataka te nefinancijski izvještaj s pregledom informacija koje se tiču korporativnog upravljanja, društva i zaštite okoliša. Na taj smo način još jednom pokazali predanost otvorenoj i transparentnoj komunikaciji sa svim svojim dionicima, u skladu s politikom poslovanja koja se temelji na odgovornosti.

Kroz financijski dio izvještaja svi se zainteresirani mogu detaljno upoznati s našim financijskim položajem koji je u protekloj godini postigao rekordne rezultate. Ostvareno je gotovo 10,5 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je povećanje od 6,6 posto u odnosu na 2020. godinu, dok je EBITDA narasla za 22,3 posto, na 891 milijun kuna. Godina je završila s neto dobiti u iznosu od 40 milijuna kuna, a uz to je od 2019. do kraja prošle godine smanjena ukupna razina duga za više od 400 milijuna kuna.

U nefinancijskom izvještaju predstavljena je struktura kompanije, dan je pregled osnovnih odrednica korporativnog upravljanja te je posebna pozornost posvećena našem utjecaju na društvo. To se ponajprije odnosi na zaposlenike kompanije, s obzirom na to da smo jedan od najvećih poslodavaca u državi koji zapošljava gotovo 11.000 radnika, a potom i na zdravlje i sigurnost kupaca te podršku lokalnim zajednicama. U  tom se dijelu predstavljaju i naše brojne aktivnosti u području zaštite okoliša, od smanjenja vlastitog otiska do potpore različitim projektima.

U dijelu sadržaja koji se odnosi na strategiju poslovanja kompanije ističe se daljnji naglasak na digitalnoj transformaciji – uvođenju inovacija, digitalizaciji i automatizaciji poslovnih procesa – koja će nam omogućiti da i dalje ostanemo neosporni tržišni lider i sinonim za moderan način kupnje za cijelu obitelj.

Potpuni godišnji izvještaj možete preuzeti i pročitati na ovdje.

Zadnje novosti

Vidi sve novosti